Poľnohospodárska pôda - stratégia v agropotravinárstve - Galovská, Marcela
Význam poľnohospodárskej pôdy pri náraste svetovej populácie. Ak chce krajina mať dostatočné množstvo potravín pre svoje obyvateľstvo, je nutné stanoviť si stratégiu v danej oblasti, buď vo forme dovozu alebo vývozu určitých komodít. Poľnohospodárska pôda znamená globálnu silu krajiny.