Ekonomická výkonnosť slovenského potravinárstva v kontexte EÚ - Grznár, Miroslav
Potravinársky priemysel v EÚ a v SR. Segmentácia krajín EÚ podľa objemu hrubej potravinárskej produkcie zaraďuje SR do posledného segmentu. Produkciu významne ovplyvňuje objem fixného kapitálu a výrobná spotreba. Pozitívny je rýchly rast potravinárskej produkcie na Slovensku. Slovenský potravinársky priemysel stráca svoje konkurenčné pozície, čo sa prejavuje najmä rýchlejším rastom dovozu ako vývozu.