Negatívne vplyvy hospodárskej činnosti na úrodnosť pôdy - Vybíralová, Júlia
Pôda ako základný výrobný prostriedok v poľnohospodárstve, významná zložka životného prostredia a bohatstvo spoločnosti. Jej základnou funkciou je úrodnosť. Negatívne pôsobenie človeka na pôdu spočíva v jej znečisťovaní a devastácii poľnohospodárskou a priemyselnou činnosťou, čím dochádza k poklesu produkčnej schopnosti pôdy.