K pojmu voľby seba samého v Kierkegaardovom diele Buď - Alebo - Petkanič, Milan
Kierkegaardova kategória voľby označuje voľbu seba samého, čiže voľbu vlastnej identity, základného životného smeru a zmyslu života. Predmetom tejto voľby je osobnosť a jej životný obsah.