Statistics of remittances in the Czech Republic - Šimková, Martina
Cezhraničné transfery a ich spojitosť s otázkami migrácie obyvateľstva. Nárast migrantov a ich transferov v Českej republike. Za účelom tvorby štatistík v tejto oblasti sú využité metódy zohľadňujúce počet migrantov, ich štruktúru, dĺžku pobytu, ekonomickú aktivitu, správanie a odhad sumy cezhraničných transferov.