Ekonomická situácia slovenských domácností z pohľadu kvality života - Strhár, Pavol
Meranie a porovnanie ekonomickej situácie slovenských domácností na základe vybraných otázok dotazníkového prieskumu EU SILC, pričom sú domácnosti rozdelené do troch skupín, v závislosti od ich ekvivalentného disponibilného príjmu na triedu chudobných, strednú triedu a triedu bohatých. Porovnávané odpovede na otázky ako sú domácnosti spokojné s príjmom, či je ich príjem dostatočne vysoký, schopnosť domácností čeliť neočakávaným finančným výdavkom a výška ideálneho príjmu, môžu odhaliť určité správanie sa danej príjmovej skupiny.