<The> Performance of unemployment rate predictions in Romania. Strategies to improve the forecast accuracy - Simionescu, Mihaela
Hodnotenie prognóz vývoja nezamestnanosti v Rumunsku v období 2001-2012. Na komparáciu prognóz využitá aplikácia multi-kriteriálnych hodnotení a analýza hodnotenia indikátorov presnosti. Najpresnejšie prognózy vznikli kombináciou predpovedí troch hlavných inštitúcií pre Rumunsko: Európskej komisie, Národnej komisie pre prognózovanie a Inštitútu pre ekonomické predpovedanie. Autor prináša vlastný návrh ešte presnejšieho odhadu vývoja nezamestnanosti, a to metódou Monte Carlo.