Podpora podnikania znevýhodnenej skupiny nezamestnaných 50+ prostredníctvom cvičných firiem - skúsenosti a perspektívy - Velichová, Ľudmila
Dôsledok súčasného populačného vývoja - znižovanie prírastku obyvateľstva a zmeny vo vekovej štruktúre v smere starnutia populácie. Vytesňovanie aktívnych ľudí staršej generácie z trhu práce a rast ich dlhodobej nezamestnanosti. Nezamestnaní vo veku 50 a viac patria medzi znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie a sú cieľovou skupinou v kontexte aplikácie nástrojov aktívnych opatrení na trhu práce. Možnosti podpory podnikania tejto skupiny nezamestnaných cestou cvičných firiem.