<The> Relationship between fiscal sustainability and currency crises in some selected countries - Cruz-Rodríguez, Alexis
Fiscal Sustainability Indicator (FSI) a jeho využitie pri odhade pravdepodobnosti vyskytnutia menovej krízy. Výsledky sa menia v závislosti od definície menovej krízy, ktorá môže byť rozdielna. Empirické pozorovania dokazujú pozitívnu závislosť výskytu menovej krízy od neudržateľného fiškálneho stavu krajiny. Akumulácia medzinárodných menových rezerv je najlepšou prevenciou voči menovej kríze.