Ve vzdělávání se patří dospělí Češi k nejhorším v Evropé - Červenková, Alena
Necelých 80 korún minie mesačne priemerný Čech na vlastné vzdelanie. Pritom vzdelávanie ovplyvňuje mentálnu kondíciu v neskoršom veku. Neuroveda a pedagógovia. Znalosti a zručnosti, ktoré sú potrebné pre 21. storočie.