Význam ľudského kapitálu v jednotlivých vývojových fázach ľudskej spoločnosti - Bartalosová, Erika, 1986-
Ľudský kapitál je v súčasnosti uznávaný ako ďalší faktor ekonomického rastu. Význam ľudského kapitálu však bol vždy ovplyvnený vývojom ľudskej spoločnosti. Príspevok poukazuje na dôležitosť kvalitnej pracovnej sily vo všetkých štádiách evolúcie ľudskej civilizácie a na zmeny v spoločnosti spôsobené nástupom nových technológií.