Zvyšovanie motivácie nízkokvalifikovaných pracovných síl uplatniť sa na trhu práce Slovenskej republiky - Dováľová, Gabriela, 1982-
Charakteristika hlavných prístupov k riešeniu vysokej miery nezamestnanosti nízkokvalifikovaných a súčasne dlhodobo nezamestnaných pracovných síl v Slovenskej republike. Autori navrhujú zmeniť systém motivácie tejto skupiny nezamestnaných. Paralelne so zmenou motivácie nezamestnaných musí nastať podstatný rast pracovných miest pre práceschopných členov zo sociálne vylúčenej časti obyvateľstva. Zmeny v opatreniach hospodárskej a sociálnej politiky sú potrebné tak na strane ponuky práce ako aj dopytu po práci.