Výnosnosť čistých aktív - Nagy, Ladislav
Čistý zdanený operatívny zisk podniku je tzv. výsledkom hospodárenia zo základnej podnikateľskej činnosti po zdanení. Nemôžeme ho stotožňovať s výsledkom hospodárenia z hospodárskej činnosti. Je to istým ekvivalentom prevádzkového zisku, z ktorého sú eliminované také výnosy a náklady, ktoré nesúvisia priamo so základným predmetom činnosti podniku.