Globalization tendencies with respect to the language - Bobáková, Hanne-Lore
Globalizačné tendencie a ich vplyv na český jazyk. Riešenie internacionalizácie a europeizácie jazykov v Európe a globálnom svete. Centripetálne a centrifugálne trendy pri preberaní významov z cudzích jazykov. Debata o xenofilných a xenofóbnych sklonoch pri príjmaní internacionálnych pojmov.