Finančné vzťahy v rozpočte obce a vyššieho územného celku - Veverková, Ingrid
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Charakteristiky jednotlivých finančných vzťahov vyjadrených v rozpočte obce. Vychádzajúc z princípov financovania územnej samosprávy, rozpočet obce obsahuje príjmy a výdavky, v ktorých sú vyjadrené finančné vzťahy k štátu, ktorými sú najmä finančné vzťahy k štátnemu rozpočtu a štátnym fondom (podiely na daniach v správe štátu, dotácie na úhradu nákladov preneseného výkonu štátnej správy, ďalšie dotácie v súlade so zákonom o štátnom rozpočte na príslušný rozpočtový rok).