Atypické formy zamestnania versus sociálne zabezpečenie - Macková, Zuzana
Rôzne formy atypických zamestnaní v zmysle ustanovení Zákonníka práce, ako aj spôsob sociálneho zabezpečenia. Autorka v príspevku upozorňuje na nedostatky najmä vo veci sociálnej ochrany, čo má za následok prepad obyvateľstva do biedy a chudoby a zároveň poukazuje na skutočnosť, že flexibilné formy zamestnania sú podľa jej názoru vhodné len pre určité skupiny ohrozených skupín obyvateľstva (ženy na rodičovskej dovolenke do 3 až 6 rokov veku dieťaťa, starší nad 50). Bez rešpektovania celospoločenského konsenzu a základných princípov práva, t.j. najmä sociálnej solidarity a sociálnej spravodlivosti, nie je možná skutočná realizácia flexikurity v záujme človeka.