Rusko kuje aliancie - Pressburg, Adrian Peter
Tlak Washingtonu a spojencov na Moskvu kvôli Ukrajine a na Peking pre spory so susedmi v Juhočínskom mori. Rusko-čínske zbližovanie. Dve kľúčové zmluvy Ruska - prvá s Čínou o megakontrakte na dodávky ruského zemného plynu do Číny a druhá s Kazachstanom a Bieloruskom o vytvorení Eurázijskej hospodárskej únie. Rusko-čínska synergia.