Dodatočné daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby v príkladoch - Jambrichová, Silvia
V súlade s § 32 ods. 1 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za príslušné zdaňovacie obdobie je daňovník povinný podať vtedy, ak jeho ročné zdaniteľné príjmy v tomto zdaňovacom období presiahnu 50 % nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka podľa § 11 ods. 2 písm. a) ZDP. Predmetná nezdaniteľná časť základu dane pre rok 2013 predstavuje 3 735,94 € (19,2-násobok životného minima vo výške 194,58 € platného k 1. januáru 2013 na základe opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR č. 181/2012 Z. z. o úprave súm životného minima).