Príjmy autorov a umelcov - Boráková, Marta
Sú to príjmy z vytvorenia diela a umeleckého výkonu vrátane príjmov z vydávania, rozmnožovania a rozširovania literárnych diel a iných diel na vlastné náklady a príjmov autorov za príspevky do novín, časopisov, rozhlasu a televízie. Aktívne a pasívne príjmy. Zdaňovanie príjmov autorov a umelcov, zrážkové dane.