Slovenský finančný sektor: trendy a riziká v roku 2013 - Latta, Pavol
Slovenský finančný sektor môže byť napriek svojej stabilite ohrozovaný viacerými rizikami. Na jednej strane je vystavený negatívnym vplyvom zo zahraničia, na druhej strane dochádza ku kumulácii rozličných rizík v jeho vnútri. Aj keď viaceré indikátory poukazujú na opätovný nástup pozitívnych trendov, je potrebné pozorne sledovať ich vývoj pre prípad skrytých nerovnováh. Trendy a súvisiace riziká, ktoré sú relevantné vzhľadom na domácu finančnú stabilitu.