Macroeconomic factors influencing interest rates of microfinance institutions in the Latin America and the Carribean - Janda, Karel
Mikrofinančné inštitúcie (MFI) a ich snaha rozbehnúť iniciatívu podnikateľov v krajine pôžičkami s predurčeným cieľom. Vplyvy makroekonomických faktorov na výšku úrokovej sadzby - interné a externé. Skúmané závislé premenné pri stanovení úrokovej sadzby: hraničný zisk a hrubé výnosy z portfólia.