Hedging techniques in commodity risk management - Taušer, Josef
Manažment rizika pri obchodovaní s komoditami. Porovnanie metód zabezpečenia investícií do poľnohospodárskych produktov. Základné hedžové stratégie - future contracts, forward contracts, options (plain vanilla) a option strategies (zero cost, collar a ratio spread). Pri výbere stratégie dochádza vždy k určitému kompromisu.