Kritika teologicko-teleologickej koncepcie ľudskej prirodzenosti ako dôvodu odmietnutia transhumanizmu - Sýkora, Peter
Otázka ľudskej prirodzenosti v debate o etickosti a neetickosti technologického vylepšovania človeka. Ľudská prirodzenosť pri riešení etických problémov transhumanizmu. Filozofický kontext, ktorý je sporom medzi sociálnym a kultúrnym konštruktivizmom.