Fiscal councils and economic volatility - Geršl, Adam
Vyhodnotenie návrhu za nezávislú fiškálnu autoritu ako riešenia nadmerných verejných výdavkov. Navrhnutý model zohľadňuje prepojenie monetárnej a fiškálnej politiky. Hlavným kritériom prínosu nezávislej fiškálnej autority je schopnosť rozoznať budúce ekonomické šoky, najmä počas krízových období.