Ako si uplatniť nárok na nemocenskú dávku, ak poistencovi zdravotný stav neumožní o ňu požiadať - Mozolová Hulanská, Dalma
Ak poistencovi jeho zdravotný stav neumožní o nemocenskú dávku požiadať, ustanoví mu pobočka Sociálnej poisťovne na tento účel opatrovníka alebo osobitného príjemcu, ktorý bude za poistenca výplatu dávky prijímať. Osobitný príjemca je povinný nemocenskú dávku použiť len v prospech poberateľa dávky a fyzických osôb, ktoré je poberateľ dávky povinný vyživovať.