Emission Discharge Permit Trading within a Common Pool Market - Čaplánová, Anetta, 1967-
Enviromentálna politika a jej globálna harmonizácia. EDP (povolenie na uvoľnenie emisií) ako hlavný faktor ohrozujúci kvalitu ovzdušia. Návrh na zjednotenie podmienok trhu s EDP a jeho usporiadanie, vytvorenie tzv. "smart market". Programovaná simulácia užitočnosti takejto enviromentálnej politiky.