Priority požiadaviek na funkcionalitu informačných systémov podnikov - Kokles, Mojmír
Výsledky dotazníkového prieskumu. Dotazníkový prieskum v časti funkcionality IS sa zameriaval na hodnotenie dôležitosti jednotlivých funkcií v 6 funkčných oblastiach: distribúcia, financie, personalistika, riadenie projektov, riadenie vzťahov so zákazníkmi, obchod, webovské a mobilné služby. Stanovená výskumná hypotéza, že "podniky sa signifikantne odlišujú v prioritách požiadaviek na funkcionalitu v oblastiach financií, personalistiky a distribúcie v závislosti od veľkosti podniku" bola potvrdená. Vo funkčných oblastiach, ktoré boli z hľadiska pokrytia funkciami IS považované za najdôležitejšie, teda v oblastiach financií, personalistiky a distribúcie, sa potvrdilo, že podniky sa z hľadiska veľkostného kritéria signifikantne odlišujú v prioritách požiadaviek na túto funkcionalitu v najväčšom počte funkcií.