Postoj Dánska a jeho autonómnych území k európskej integrácii - Chuguryan, Simona, 1977-
Napriek istej integrite severského regiónu, postoj severských štátov k Európskej únii a členstvu v nej je diametrálne odlišný. Tieto rozdiely sú badateľné aj v rámci jedného štátneho celku – Dánskeho kráľovstva, na čele so spoločným monarchom – Margarétou II. Ide o špecifický prípad, keď kontinentálne Dánsko a jeho autonómne územia Faerské ostrovy a Grónsko vykazujú odlišný vzťah k európskej integrácii.