Tbilisi je bližšie k Európe - Pressburg, Adrian Peter
Asociačná zmluva medzi Európskou úniou a Gruzínskom. Ťažba ropy na pobreží Kaspického mora. Americký patronát nad gruzínskym energetickým koridorom. Prozápadná politická orientácia obyvateľstva. Záujem investorov o Gruzínsko.