Ostrovní separatisti - Lehuta, Michal
Ľudové hlasovanie o nezávislosti Škótska naplánované na 18. septembra. Euroskeptické Spojené kráľovstvo a otázka zotrvania v EÚ. Nezávislé Škótsko a budúce vyjednávanie podmienok členstva v EÚ. Decentralizácia po britsky. Negatívne dosahy z prípadného vystúpenia Veľkej Británie z EÚ.