Evaluation of the Ministry of Finance's forecast history - Vacková, Petra
Presnosť makroekonomických predpovedí MF ČR overená výpočtom odchýlok a Theilovým nerovnovážnym koeficientom. Analýza parametrov: tempo rastu HDP, hladina deflátora HDP, úroveň spotreby, miera inflácie, nezamestnanosti a bilancia bežného účtu k HDP. Porovnanie aj modifikovaným Diebold a Marino testom. Konfrontované s predpoveďami Európskej komisie, OECD a IMF.