Teoretický základ diskriminačnej analýzy - Kočišová, Katarína
Diskriminačná analýza patrí medzi metódy, ktorá môže pomôcť pri rozhodovaní, či určitý prvok patri alebo nepatri do nejakej predom stanovenej skupiny, čo nie je vždy jednoduché a jednoznačné. Túto metódu je možné využívať, aby sa v predstihu zistili možné blížiace problémy v podniku, tzn. s predstihom varovať vlastníkov, obchodných partnerov týchto podnikov.