Historicko-teoretický prístup k životnému poisteniu - Pastoráková, Erika, 1972-
Príspevok rozoberá životné poistenie prostredníctvom historicko-teoretického prístupu s cieľom osadiť životné poistenie do teoretického rámca pri súčasnom zhodnotení historického vývoja tohto poistenia. Autorka sa pokúša aj o definovanie životného poistenia s cieľom rozvinúť diskusiu k tejto významnej súčasti poistenia.