Macroeconomic modelling of firm's default - Řičař, Michal
Vývoj techník hodnotenia firiem z hľadiska solventnosti. Prezentácia makroekonomického modelovania použitím VEC (vector error connection) modelu za účelom predpovede budúcej úrovne insolventnosti českých podnikov. Výsledky simulácie odhaľujú pozitívny vzťah medzi úrovňou rastu/poklesu HDP a počtom insolventných firiem. Model poukazuje aj na dlhodobú rovnováhu medzi nezamestnanosťou, pôžičkami a cenou ropy.