Bankári chudobných sa derú do rómskych osád - Kováč, Ján
Poskytovanie mikropôžičiek - príklad Keňanky Jennifer Riria, ktorá poskytuje pôžičky ženám na vidieku a indického bankára Uday Kotaka. Priekopník na Slovensku - nezisková organizácia ETP Slovakia. Mikropôžičky pre Rómov na východnom Slovensku. Paralely s rozvojovým svetom. Pilotný projekt.