Multidimensional Credibility Model and Its Application - Pacáková, Viera
V procese premeny bývalých socialistických štátov hrajú dôležitú úlohu poisťovacie spoločnosti. Projekt Európskej Únie Solvency II. je zameraný na zlepšenie kvality merania solventnosti poisťovateľa. Kladie dôraz na modelovanie rizika a na vnútorné modely pre manažment rizika poisťovateľa.