Odložená daň z príjmov - Gášpárová, Eva
Výsledok hospodárenia sa na účely účtovníctva zisťuje postupom podľa § 9 opatrenia MF SR č. 23054/2002–92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p. Výsledok hospodárenia sa na daňové účely transformuje na základ dane v súlade s § 17 ods. 1 písm. b) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p.