Balanced scorecard ako systém podpory rozhodovania pri riadení výkonnosti podniku - Daubner, Michal
Správny a vhodný tok informácií v podniku je základom budúceho úspechu v podnikaní. Systémy na podporu rozhodovania prinášajú nevyhnutné informácie v každom kroku procesu manažmentu výkonnosti podniku, od strategického plánovania, cez tvorbu cieľov, voľbu kľúčových ukazovateľov až po hodnotenie výsledkov a následné prijatie opatrení. Pre úspešnú organizáciu je dôležité nasledovať každý z uvedených krokov a pri ich tvorbe využívať jasné a čisté informácie očistené od zbytočných údajov. Pre tento účel je vhodné aplikovať systém ako je Balanced Scorecard, ktorý zjednodušuje celý proces manažmentu výkonnosti a rozhodnutia sú následne prijaté na základe prehľadných a správnych informácií, čo môže viesť k bezproblémovému dosiahnutiu cieľov a tým aj k zlepšeniu celkovej výkonnosti organizácie. Vhodná softvérová platforma robí celý proces ešte prehľadnejším a jednoduchším a zároveň podporuje komunikáciu vo vnútri organizácie.