Kozmopolitné správanie ako výsledok globalizácie - Vehnerová, Eva
Procesy a javy sprevádzajúce súčasnú globalizáciu, ktoré môžu napomáhať k rozvíjaniu kozmopolitných postojov a životných štýlov. Prístup k odlišným kultúram a tradíciám s globálnymi modernými komunikačnými a informačnými technológiami. Vzájomný vzťah medzi globalizácoiu a kozmopolitizmom.