Jazyková politika v medzinárodných vzťahoch - Ondrušová, Terézia, 1978-
Vznik jazykovej politiky ako vedy, vyplývajúci z potreby riešiť jazykovú situáciu na určitom území určitého štátu. Jazyková politika a spolupráca medzi štátmi, ktorá môže pomáhať predísť medzinárodným konfliktom vo svete.