Vizualizáca viacrozmerných demografických údajov - Jašková, Dana
Vizualizácia údajov je jedným zo základných pomocníkov pre údajovú analýzu. Pokiaľ v údajoch sa pracuje s väčším množstvom premenných, nemôžu sa použiť klasické dvojrozmerné, alebo trojrozmerné grafy. Jedna z možností je využitie ikonových grafov, konkrétne Chernoffových tvári. Pri hľadaní určitých podobností medzi objektmi, ktoré tvoria štatistický súbor možno využiť metódu zhlukovej analýzy. Pri analýze stavu a vývoja obyvateľstva sa používajú kvantitatívne ukazovatele, ktoré sa opierajú o bežnú štatistickú a matematickú terminológiu.