Identifikácia rodového rozmeru pretrvávajúcej ekonomickej krízy - Janíková, Terézia
Dôsledky finančnej krízy vo vybraných oblastiach, predovšetkým v oblasti zamestnanosti, nezamestnanosti, chudoby a násilia. Rodový aspekt a pohľad na finančnú krízu z rodovej perspektívy. Potreba efektívnych, rodovo delených protikrízových opatrení.