Význam daňovej asignácie pre neziskové organizácie 2004 – 2011 - Rózsa, Zoltán
Daňová asignácia, ako zdroj financovania neziskových organizácií, bola do právneho poriadku v SR zavedená zákonom č. 247/2002 Z.z., ktorým sa menil a dopĺňal zákon č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Zámerom uvedenej zmeny bola podpora individuálneho rozhodovania fyzickej osoby o určení stanovenej sumy dane na vymedzené účely. Daňová asignácia a jej vývoj v právnom systéme Slovenskej republiky.