Viac práce pre odbory - Jesný, Martin
Kolektívne práva pracujúcich sú všeobecne garantované. Pracujúci sa môžu voľne združovať a brániť svoje práva prostredníctvom kolektívnych vyjednávaní a dohôd. V ratingu Medzinárodnej odborovej konfederácie (ITUC) dostalo Slovensko dvojku. Malá aktivita slovenských odborov v 90. rokoch. Slováci veria viac iným inštitúciám ako odborom. Akí sú slovenskí odborári. Odborová organizovanosť vo vybraných krajinách OECD.