Interactions between real estate and equity markets: an investigation of linkages in development and emerging countries - Čeh Časni, Anita
Analýza dlhodobého kointegračného vzťahu medzi cenami na akciových trhoch a cenami nehnuteľností v 30 rozvinutých a tranzitívnych ekonomikách. Výsledky naznačujú, že ceny akcií a ceny nehnuteľností sú synchronizované, harmonizované a spolupodmienené a miera vzájomnej závislosti závisí na úrovni príjmu a na štruktúre finančných trhov danej krajiny.