Postup pri uplatňovaní nároku na peňažnú dávku v chorobe a materstve a pri preukazovaní dôb nemocenského poistenia získaných v inom členskom štáte EÚ - Dokupilová, Katarína
Situácie, v ktorých je fyzická osoba odkázaná na peňažné dávky v chorobe a materstve pri migrácii za prácou do krajín EÚ. Poskytovanie peňažnej dávky v chorobe a materstve sa riadi právnymi predpismi toho členského štátu, v ktorom je osoba nemocensky poistená.