Vyvolený Donald Tusk - Leško, Marián
Zvolenie dvojnásobného poľského permiéra a šéfa vládnej Občianskej platformy (PO) Donalda Tuska za predsedu Európskej rady. Funkcia predsedu Európskej rady. Vlastnosti D. Tuska, ktoré môžu byť užitočné v jeho novej funkcii. Úlohy nového predsedu rady. Nový šéf poľskej vlády a strany PO - Ewa Kopaczová.