TCO vs. ROI alebo Je prevádzka IT iba nákladová položka? - Hušek, Miroslav
Existuje veľké množstvo pohľadov, ktorými sa možno pozrieť na ekonomiku a prínos IT. Všetky metódy sa v zásade delia na finančné (kvantitatívne) a kvalitatívne. Medzi finančné patria TCO (Total cost of ownership) a ROI (Return of investment). IT scorecard - Balanced scorecard je jedna z kvalitatívnych metód.