Konsolidácia môže znížiť prevádzkové náklady až o 20 percent - Hušek, Miroslav
IT konsolidácia sa zameriava na zlepšenie existujúcej infraštruktúry s cieľom znížiť prevádzkové náklady a obmedziť budúce investície do infraštruktúry. Týka sa hlavne serverov, koncových zariadení, siete, zálohovania dát, databáz, aplikácií, procesov a riadenia. Správne vykonaná konsolidácia môže priniesť prevádzkové úspory na úrovni okolo 20 percent. Ako by mohla konsolidácia vyzerať v budúcnosti.