Výskum orientovaný na špecifický cieľový segment v zmysle uplatňovania prístupu harm reduction - Lieskovská, Vanda, 1961-
Problematika dopadov užívania drog a reflexie sociálnej práce na túto problematiku. Prvý oficiálny dokument OSN, ktorý zadefinoval komplexný balík intervencií pre oblasť harm reduction. Pomoc prostredníctvom charitatívnych inštitúcií či neštátnych subjektov. Výskum, ktorého cieľom bolo aplikovať model uplatňovania harm reduction v podmienkach Slovenskej republiky so zameraním na zlepšenie jeho efektívneho využívania v prospech užívateľov drog a dopad, ktorý tento model má na užívateľov.